16-04-2016

Benefietconcert voor Edukans

Benefietconcert voor Edukans

Zondag 10 april was het eindelijk zover, het benefietconcert voor Edukans in Café Groothuis te Emmen. De kinderen van groep 5/6 konden aan het concert mee werken. Ik, stagiaire juf Laura Peters, heb dit evenement samen met twee mede studentes van de Pabo, die ook met Edukans gaan reizen, georganiseerd.

Omdat wij met Edukans mee gaan reizen is het de bedoeling dat je per persoon € 1.000,- inzamelt voor dit goede doel. Omdat ik in de band LevelUp zing, kwam het idee om een benefietconcert te organiseren. Ik heb veel cafés benaderd of zij ons hierin wilde sponsoren, waaruit we Groothuis hebben gekozen. Ook zijn we langs de winkels gegaan of ze ons wilde sponsoren met materialen voor de loterij en ook dit was een groot succes!

Toen we dit allemaal hadden bedacht, kwam ik op het idee om mijn stage groep 5/6 van de Diedeldoorn er bij te betrekken. Ik vind het echt geweldig dat ik daar de kans voor kreeg en dat er zoveel kinderen enthousiast waren.

Tijdens mijn stagedagen heb ik de hele klas erbij betrokken. Met de hele klas hebben we het liedje ‘The lion sleeps tonight’ geoefend en ook hebben we met z’n allen schilderijen gemaakt. Alleen de kinderen die zich opgegeven hadden, mochten ook daadwerkelijk op een podium met de band dat liedje zingen en hun eigen schilderij verkopen voor het goede doel. Ook gaf juf Dorien ons nog de kans om reclame te maken voor dit evenement bij RTV Stadskanaal en ook hier mochten kinderen mee. Ik vind het geweldig dat ik deze kansen allemaal heb gekregen en geweldig hoe enthousiast iedereen er over was.

En dan is het zo ver. Het is 10 april, we gaan geld inzamelen voor dit goede doel en de kinderen helpen eraan mee! Wat was dat een succes en wat heb ik de kinderen ook zien genieten. En niet te vergeten, wat deden ze het goed! Ik ben in elk geval heel trots en ook op het bedrag dat we ingezameld hebben. Op de middag zelf hebben we € 1440,- ingezameld. Daar komt de voorverkoopsactie nog overheen die op de Diedeldoorn plaats vond van € 199,-. Daarmee komen we op een totaal bedrag van € 1639,-!